Skip to content

Lasă-te deranjat. O cheie a câștigului

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Nu vă lăsați înconjurați de oameni cu care să discutați doar lucruri care vă convin personal.

Nu faceți această greşeală acum, într-o lume în care totul evoluează atât de rapid. O lume tot mai tulburată.

Căutând să povestiți doar cu oameni care vă spun ceea ce vă gâdilă urechile, aveți toate şansele ca atunci când veți rupe relațiile cu ei să vă treziți într-o altă lume – o lume din care voi nu faceți parte. O lume veche. O gândire veche.

Faceți-vă timp să ascultați şi oameni care deranjează. Eu asta fac. Mă aştept să aud lucruri dure şi totodată reale de la oamenii care îi învață pe alții. Lucruri care deranjează. Oamenii care fac asta au o dragoste în ei. Vor binele celor din jur. Ei nu caută să facă pe plac cu linguşeli.

Este precum o relație părinte – copil. Părintele îşi mustră copilul pentru că-i vrea binele.

Personal, dacă am ajuns un om stabil cel puțin emoțional (lucru extrem de important pentru a putea lucra cu oamenii şi a reuşi să ne dezvoltăm, să primim învățătură), se datorează faptului că am fost deranjat. În primul rând de mama, apoi de alții.

Este important să dăm voie altora să ne atragă atenția. Mai mult de atât să fim acei oameni care primesc şi care nu sar de fund în sus.

Vă reamintesc ce scrie în Proverbe 13: “Un fiu înţelept acceptă disciplinarea tatălui său, dar cel batjocoritor nu ascultă mustrarea.”

Şi Proverbe 9:

“Nu mustra pe cel batjocoritor ca să nu te urască! Mustră pe cel înţelept, şi el te va iubi!”

Oare noi din ce categorie facem parte?

Concluzie. O cheie a câştigului în viață: lasă-te deranjat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.