Skip to content

Războaie, cutremure și alte semne, în viziunea mea

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Deşi mi s-a cerut de multe ori să dezbat astfel de subiecte “tu nu vezi câte se întâmplă, spune ceva şi lasă-ne cu actele în UK” vă mărturisesc că nu sunt în māsură să dezvolt orice tip de probleme sau în modul în care vă aşteptați să o fac. Câteva gânduri am totuşi să vă transmit – ceea ce am înțeles despre războaie, cutremure şi alte semne ale vremurilor din urmă şi ce putem face pentru a avea protecție.

Biblia ne vorbeşte despre ce se întâmplă.

De exemplu, în Matei 24 Iisus ne avertiza: veţi auzi de războaie şi veşti de războaie. Vedeţi să nu vă neliniştiţi, căci aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul. Un neam se va ridica împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii. Va fi foamete, vor fi (molime şi) cutremure în diverse locuri.

Ideea este că dacă vom continua să urmărim videoclipuri inutile și nu ne trezim, nu vom avea cum să căpătăm claritate, viziune şi înțelegere asupra acestor evenimente.

De exemplu, cum vrei să știi să faci o analiză a unui produs alimentar, ca să nu-ți fie frică de efecte adverse, dacă tu niciodată nu ai citit despre cum se gătește? Cam același principiu se aplică și când vine vorba de a ne informa din SURSA ORIGINALĂ care vorbește despre astfel de vremuri în care trăim.

Fără să-l căutăm pe Dumnezeu vom fi cuprinşi de frică. Mai mult de atât, oamenii din jur pot doar să-şi dea cu părerea în baza a ceea ce este scris. Când, cum şi ce se va întâmpla exact cu omenirea numai Dumnezeu ştie (vorbesc la modul general acum: pandemie, Ucraina, Israel, cutremure, crime, dezastre naturale, legi care se dau şi toate aceste lucruri care se pare că scapă cu totul de sub control de la an la an).

Numai Dumnezeu ştie exact, noi totuşi având acces la a cunoaşte semnele vremurilor din urmă. Cum spunea Iisus referitor şi la măslin. Când înfrunzeşte, e un semn că a venit primăvara. Tot aşa există şi semnele vremurilor din urmă, dinainte de venirea Lui şi răpirea bisericii lui Hristos.

Singura soluție cu privire la acestea este Dumnezeu, numai că nu oricine tânjeşte după această singură soluție care ne poate da liniştea şi pacea în astfel de momente şi ne poate salva viața. De multe ori aşteptăm ceva şi parcă aşteptăm degeaba, căci Dumnezeu a făcut deja totul pentru noi, numai că omul alege să fie răzvrătit şi neascultător. Haideți să recunoaştem – de nenumărate ori Dumnezeu ne-a vorbit personal prin gura celor din jur, prin diferite accidente, veşti de necrezut că un lucru s-ar fi putut întâmpla, boli, etc şi noi, în ciuda acelor întâmplări prin care Dumnezeu a vorbit, am ales în continuare să fim străini față de El şi să acționăm împotriva poruncilor Lui (dacă te întrebi de ce nu oricine mai aude vocea lui Dumnezeu precum vocea unui om, poate vrei să citeşti istoria cu Moise – eu am înțeles ceva de acolo în urma faptului că Dumnezeu le-a vorbit tuturor de pe munte dar aceştia au tremurat de frică şi au spus că nu mai vor, că simt că vor muri dacă se va mai întâmpla).

Enoh (răpit de Dumnezeu) şi Noe (ghidat înainte de potop) sunt două situații în care Dumnezeu a ales să intervină şi i-a scăpat de necaz. De ce? Pentru că aceştia L-au căutat cu adevărat în trecutul lor dar şi în prezent. Şi-au dorit cu adevărat să împlinească scopurile lui Dumnezeu, Creatorul. E precum tu îți doreşti ca propriul tău copil să te asculte şi îl pedepseşti dacă nu o face.

Puteți să citiți voi mai multe despre ei. Motivul pentru care i-am adus în discuție este pentru că în vremuri grele ca şi acestea, Dumnezeu ne poate scăpa de necaz şi pe noi. Dar în baza comportamentului şi acțiunilor noastre, oare merităm noi acest lucru?

E o chestie personală aici. E o chestie cât se poate de personală. Relația personală cu Dumnezeu. Mama nu te poate scăpa mereu de necaz. Tata nu te poate scăpa mereu. Bunica nu te poate scăpa mereu şi lista poate continua. Haideti să medităm la câte accidente au loc şi multe vieți sunt luate la secundă !? Toți am auzit de astfel de cazuri, persoane apropiate, în urmă rămânând durere. Durere şi schimbare, căci mulți au aşteptat să piardă persoane dragi ca să ajungă să se apropie de Dumnezeu. Găsiți muuulte mărturisiri pe Youtube ale acestor oameni.

Aici intervine şi ideea pocăinței, adică apropierea de Dumnezeu şi renunțarea la a mai practica faptele care nu se pliază cu poruncile lui Dumnezeu. Noi ne pedepsim proprii copii pentru neascultare şi Dumnezeu poate face acelaşi lucru cu noi, El fiind Creatorul nostru. Alfa şi Omega.

Nu sunt aici să dau verdicte. V-am transmis aceste lucruri care mi-au venit în minte pe māsură ce am început să scriu, în speranța că veți începe să acționați diferit şi veți începe să faceți Voia lui Dumnezeu. Astfel cel puțin frica să dispară din viețile voastre şi să fiți protejați în vremurile care vin peste noi. Dumnezeu e singurul meu refugiu şi pentru că m-am străduit şi mă străduiesc să împlinesc Cuvântul = nu sunt înspăimântat. Nu sunt pentru că aşa cum vorbeam mai sus “toate aceste lucruri trebuie să se întâmple”. Deci nu are rost să fim îngrijorați pentru că oricum nu putem schimba nimic. Ce putem face este să ne apropiem de Dumnezeu şi să ne străduim să înțelegem care este scopul Sau cu privire la noi, creația Lui. Şi da, ați ghicit: nu prea putem împlini Cuvântul dacă nu-l citim.

Ce vă mai sfătuiesc ca să ştiți la ce să vă aşteptați este să citiți Apocalipsa de mai multe ori, dacă nu ați făcut-o. Repetiția este mama învățăturii. Nu uitați niciodată că cel care vine împotriva lui Hristos nu poate să vină pe timp de Pace în lume, ci în timpuri grele, cu foamete, etc (citiți şi în Geneza ultimele capitole cu foametea şi Iosif în Egipt – în cazul în care credeți că foametea n-ar putea să vină) pentru că altfel pot să te mituiesc când nu ai ce pune le masă decât atunci când ai de toate. Când ai de toate, nu prea mă bagi în seamă. Dacă nu ai, mă bagi ca să ai. Totul e logic iar circumstanțele trebuie create în aşa fel încât să nu ai. Aşa ca nu trebuie să te surprindă ceea ce vezi cu ochiul liber că are loc în lume. Poate suntem noi generația, poate nu suntem. Vom vedea ce va fi.

Încă o idee şi închei. Sângele mieilor pe tocurile uşilor a fost un semn prin care Dumnezeu şi-a salvat poporul. Poate vreți să căutați şi despre asta. N-ați vrea ca apropierea de Dumnezeu, împlinerea poruncilor, faptele noastre bune, renunțarea la relații toxice şi aşa mai departe să fie tot la fel nişte semne pentru care Dumnezeu să vrea să să ne salveze în vremurile grele care se pare că vin peste noi?

Nu uitați experiența creştinilor de-alungul istoriei: a trăi cu Dumnezeu (a te strădui să practici zilnic lucrurile duhovniceşti) nu înseamnă absența necazului din viața ta, ci mai degrabă înseamnă linişte sufletească, înseamnă pace în prezența necazului.

Cosmin Ugaen – 8 Octombrie 2023 – Ceea ce am înțeles despre războaie, cutremure şi alte semne ale vremurilor din urmă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.