Skip to content

Nu-i lăsa să te manipuleze

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Nu lăsa pe nimeni să te manipuleze, altfel eşti mort sau mort! Spune “NU” şi mergi mai departe!

Mi-am cumpărat un electric scooter. După ce am plătit, am ajuns acasă şi l-am desfăcut. Mi-a venit şi un email de informare precum că este legal doar prin spații private (lucru neştiut şi neevidențiat înainte de a plăti).
De asemenea o aplicație a brandului care mă obliga să accept vânzarea datelor personale că altfel nu pot să-l activez şi în loc de 20mph va avea doar 10mph, lucru neevidențiat şi neştiut. Pe cutie şi în alte specificații era afişat mare şi clar: 20mph.

Oamenii au experiență. Ştiu cum să ne facă la psihic. Că odată ce îl duci acasă şi vezi că are doar 10mph, faci cum faci şi accepți şi următorul pas.

Astăzi am fost să-l duc înapoi. M-a întrebat tipul de acolo de ce vreau să-l returnez. I-am explicat de ce şi îmi spune:
– Ştii, mulți oameni îl folosesc peste tot.

M-am uitat aşa puțin la el şi i-am zis din nou, puțin enervat:
– Nu este legal şi sigur pentru a merge cu el şi vreau să-l returnez.
– Sigur, nicio problemă.

Cu alte cuvinte, nu mă interesează ce fac alții. Este problema lor dacă vor să-şi asume astfel de riscuri. Eu unul nu vreau. Este despre viață şi moarte.
Legile, chiar dacă nu sunt întotdeauna cele mai bune, nu sunt puse pentru a fi încălcate de “şmecheri”. Doar vedem zilnic câți “şmecheri” mor prin accidente.

Un electric scooter nu este deloc sigur. Are multe exemple de situații în care poți să cazi. Sunt obligați de lege ca să le prezinte + cum se foloseşte ca să fie sigur. Sigur este pe plan drept şi privat. Videoclipul de introducere, spun ei, nu ai voie să-l trimiți altora sau să-l reproduci.
Oare de ce? Pentru că s-ar deştepta oamenii şi nu ar mai cumpăra produsul.

Am ajuns la concluzia că un electric scooter este bun de folosit într-o sală de sport, pe un plan drept. Orice mişcare te poate pune la pământ. Pe stradă poţi oricând să cazi în fața unei maşini sau unei biciclete.
Dacă ar fi ceva sigur, nu s-ar mai ascunde după degete.

Nu lăsa pe nimeni să te manipuleze în vreun fel! Spune “NU” şi nu sta la discuții! Este despre viață şi moarte! De multe ori poate nu murim fizic, însă ştim prea bine de câte ori am suferit şi suferim din cauză că ne lăsăm manipulați şi nu ştim ce vrem, fiind astfel morți pe interior.

Fericirea depinde şi de acest lucru! Fii un om care tratează lucrurile ca atare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.