Skip to content

Frumusețea primăverii e în mâinile noastre

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Frumusețea primăverii, din multe puncte de vedere, e în mâinile noastre. Este precum un grădinar care acționează în multe feluri pentru a avea o grădină frumoasă.

Nu ştim cât de frumoasă va fi această primăvară, pentru că ceea ce trăim la nivel global nu prea ține de noi, dar încă putem face lucruri care să ne aducă bucuria. Pe această cale aş vrea să vă îndemn să vă rugați pentru pace în lume şi pentru înțelepciune în acțiunile de zi cu zi. Dumnezeu dă înțelepciune, cu mână largă, tuturor celor care o cer. Să o cerem astfel încât să rămână câte o urmă de frumos, de dragoste în urma propriilor acțiuni zilnice.

Să fie aşa mereu cât vom mai fi, nu doar la început de primăvară…

Mami m-a învățat de mic să cer înțelepciunea. Nu mi-a vorbit despre acțiuni religioase, ci pur şi simplu să o cer. Să fac asta precum cer unui prieten un favor.

De-alungul anilor am cerut-o (fără să merg la sărutat icoane, etc) prin simplele mele rugăciuni. Am făcut asta atât în zilele senine cât şi cele ploioase. Şi pot să spun că Dumnezeu a fost lângă mine şi mi-a ghidat viața. Am trăit şi trăiesc lucruri extraordinare la care nici nu am visat. După mulți ani pe care i-am pierdut, fiind dependent de jocuri ş.a.m.d, am ajuns să iubesc învățătura şi dreptatea Lui, înțelegând totodată cât de importantă este administrarea corectă a timpului.

La început de primăvară, în ciuda a tot ceea ce vedem că se petrece, am linişte şi am pace. Chiar dacă mă agit, chiar dacă mă enervez, chiar dacă nu e totul roz, am linişte şi pace. Consider că este rezultatul citirii Bibliei şi străduirii mele de a nu-l supăra pe Tata.

Şi asta e ceva ce Dumnezeu ne promite tuturor:

“Vă las pace, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau aşa cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte!” – Ioan 14: 27-29.

Nu ştiu cum sunteți mulți dintre voi dar în baza întrebărilor pe care le primesc observ că unii sunteți instabili şi dezorientați. Şi aveți toate motivele. Trăim vremuri incerte şi periculoase.

Cred că este momentul oportun să ne rezolvăm problemele pe plan spiritual, dacă încă nu ni le-am rezolvat. Ziua de mâine nu-i a niciunuia dintre noi şi îmi doresc să înțelegem că după ce vom pune mâinile pe piept, nu vom mai putea schimba nimic. Nici noi, nici Părintele, Pastorul, mama, tata, bunica şi nimeni nu va putea să schimbe nimic.

Dacă vă lipseşte Dumnezeu, dacă vă lipseşte liniştea perioada aceasta, dacă simțiți că nu mai aveți control şi grijile sunt toate la uşa voastră, vă îndemn să începeți sā faceți ceva, de undeva.

Cereți ce simțiți că vă lipseşte, prin cuvinte simple şi hotărâți-vă să vă apropiați de Dumnezeu. Faceți curățenie. Renunțați la relații toxice. Luptați cu dependențele. Spuneți stop imoralității. Renunțați la tot ceea ce de-alungul anilor v-a ținut departe de Dumnezeu. Acceptați să ieşiți din zona de confort, acum cât încă se mai poate.

Faceți din acest lucru un mod de viață şi veți vedea în decursul anilor, dacă lucrurile nu degenerează mai mult, că Dumnezeu vă va binecuvânta viața!

Sper ca prin aceste gânduri să-şi facă loc în inima voastră speranța unei altfel de vieți. Hristos a murit şi este pentru toți!

La mulți ani!

Cosmin Ugaen – 1 Martie 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.