Skip to content

Dacă vrei să progresezi, ține minte aceste gânduri

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Ține minte aceste sfaturi dacă țintești sus, dacă vrei să progresezi. La locul de muncă, când te duci, nu este treaba ta ceea ce fac colegii tăi. Nu este treaba ta dacă te duci și îți vezi colegii că stau pe telefon. Tu nu știi care este negocierea angajatorului cu colegii tăi. Tu nu știi poate nici salariul colegilor tăi, tu nu știi multe despre colegii tăi. Plus de asta, colegii tăi poate mâine o să cadă în groapă. Și nu cred că o să-ți dorești ca în ziua în care ei vor cădea să cazi și tu împreună cu ei. Crede-mă, îți vorbesc din proprie experiență, nu din cărți scrise acum zeci de ani.

Ține minte aceste sfaturi și fă-i la locul de muncă ceea ce te-a pus angajatorul tău să faci. Fă-i astfel mai ales când ești nou într-o firmă și toată lumea stă cu ochii pe tine. Datoria ta la locul de muncă este să te duci să faci ceea ce ai negociat cu angajatorul. Dacă el ți-a spus ”te plătesc cu atât ca să faci asta”, asta este treaba ta.

Evită polemicile și evită să te iei la bârfă cu alți colegi, pentru că știi ce fac? O să se ducă și o să-ți răstălmăcească cuvintele, astfel încât să reușească să te bage chiar pe tine singur în groapă, dacă s-ar putea (neştiind că pentru a te arunca pe tine trebuie să se afle ei deja într-una. Ca să poți să arunci cu noroi în cineva, trebuie să-l iei în mână, deci tu eşti cel plin de noroi înainte ca să poți murdări pe cineva). Evită să faci lucruri de genul, dacă vrei să crești, dacă țintești sus.

Alege înţelepciunea! În fiecare zi din viața noastră ni se pune în față binele şi răul. Noi alegem pe ce cale mergem.

Fii un om înțelept şi nu te uita la viața celor din jur. Este greu de multe ori, dar fii un luptător! Ai răbdare pentru că lucrurile care par nedrepte lucrează spre binele celor ce iubesc dreptatea.

Fii un om diferit. Fii dedicat în ceea ce ți s-a dat să faci! Lumea are nevoie de oameni diferiți. Suntem sătui de copii, suntem sătui de oameni care acționează în același instinct de turmă. Angajatorii vor să vadă în zilele acestea oameni înțelepți, oameni gata pentru schimbare, oameni dedicați, oameni gata să acționeze diferit într-o lume plină de tot felul de nebunii și de tot felul de mentalități stricate.

Datoria ta la locul de muncă este să te duci să faci ceea ce angajatorul tău ți-a spus să faci atunci când ai negociat salariul.

Nu uita nici că ai nevoie de răbdare. Lucrurile se petrec în ani. Lasă timpul să-şi facă cursul.

Pe acest subiect îți recomand să citești și să meditezi la ”Pilda lucrătorilor viei”. Are legătură directă cu subiectul discutat. Poți accesa pilda dând click aici.

Am abordat subiectul despre atitudinea la locul de muncă deoarece îl consider extrem de important. Modul în care acționăm la locul de muncă ne afectează viața pe multe planuri. Atitudinea și modul nostru de acțiune de la locul de muncă are legătură cu salariul pe care îl câștigăm. Salariul are legătură cu relațiile noastre (familie, copii, prieteni). Salariul poate să vorbească și despre progres la un moment dat. Vorbește și despre rezolvarea anumitor probleme cu privire la obținerea documentelor (desigur că este și despre ceea ce fac eu în proiect). Multe aspecte din viața noastră se raportează direct sau indirect la ceea ce suntem și facem la locul de muncă. Există multe planuri pe care suntem afectați datorită modului de acțiune la locul de muncă. Îmi doresc ca peste ani să ne întâlnim la o cafea și să avem lucruri frumoase de împărtășit cu privire la schimbările din viața noastră pe care suntem datori să le facem.

Acest subiect l-am abordat prima dată video și apoi l-am transcris. Pentru versiunea video, click aici.

1 thought on “Dacă vrei să progresezi, ține minte aceste gânduri”

  1. Sunt absolut de acord cu gandurile tale, si da modul in care actionam la locul de munca ne afecteaza din plin atat viata cat si relatiile cu iubitii, prietenii si familia. Eu am pornit de jos si eu si imi aduc aminte ca la locul meu de munca ma simteam un omulet mic, neimportant si am ajuns sa ma simt la fel si acasa din pacate, iar dupa a rezultat depresia si gandul ca viata e atat de urata. Dar uite ca bunul Dumnezeu m-a ajutat, cu multa credinta, munca, studiere, dorinta m-am ridicat fara nici un ajutor extern doar eu si Dumnezeu am am reusit, am ajuns unde mi-am dorit. Continui sa sper la mai mult si continui sa ma devolt ca sa invat cat mai mult.

    Iti multumesc Cosmin pentru toate gandurile impartasite.
    Cu drag,
    Tatiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.