Skip to content

Crypto monedele în opinia mea

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Unii au auzit la alții care au auzit la alții care au auzit la unii care au citit la alții că e mare potențial în monezile x, y şi z. În perioada în care scriu acest mesaj, crypto monedele au scăzut drastic. Nu sunt expert. Habar n-am de crypto dar îmi place să gândesc şi să analizez ce aud, înainte să-mi las creierul spălat. Vreau să vă prezint două perspective pentru analiză, în privința crypto monedelor.

Am fost chiar şi sunat la un moment dat ca să bag, deşi nu am înțeles care şi dacă exista vreun câştig pentru persoana care recomanda.

Printre alte discuții cu prieteni, am tot fost tentat să bag câteva sute doar aşa la vrăjeală, pe ideea că-i las acolo şi mă mai uit peste doi ani să văd ce-o fi. Dar n-am mai ajuns să bag. Am fost cuminte. De-alungul anilor mi-am suştinut principiul banului câştigat prin muncă…. muncă organică s-o numesc. Îmi place să-mi câştig banii prin muncă organică. Oricum, de multe ori banii câştigați prea uşor, tot uşor se duc. La fel ca relațiile de iubire clădite pe nisip. Relațiile alea care apar după vineri seara.

Şi acum sunt tentat să bag, că cine ştie, dacă urcă? Dacă urcă aş avea bani să-mi împlinesc visurile cu privire la proiect. Ar fi ceva, nu?

Totuşi am altă întrebare. Ce facem dacă nu mai urcă? Ce facem dacă ne punem speranțele acolo şi urmărim zilnic grafice fărā să avem parte de nimic concret? Ce se întâmplă cu toți cei care au investit lunar bani pe care e posibil acum să nu-i mai vadă? Nu vi se pare nimic suspect la mijloc?

Haideți să punem în balanță:

1. Ce se întâmplă cu cei care şi-au tot pus speranțele aici şi acum se duce totul în cap?

Şi

2. Ce se întâmplă cu cei care au mers pe principiul câştigului prin muncă organică /investiții în lucruri care cu adevărat produc bani. Lucruri cum ar fi: o cameră de filmat, un microfon, o filetantă, un ciocan şi aşa mai departe.

Dacă mă întrebați, mă încadrez la varianta a doua şi vă mărturisesc cā sunt liniştit şi fericit cu rodul muncii mele organice. Nu există loc de regrete şi nici mintea nu mi-o țin ocupată aiurea, fără să ştiu ceva clar.

O spun pentru că am văzut oameni care în loc să-şi hrănească creierul cu lucruri care să-i ajute, petrec timp urmărind şi vorbind cu alți oameni despre grafice. Nimic concret.

Timpul trece oameni buni. Nu zice nimeni să nu încercăm. Totuşi ziua de mâine nu-i a noastră. E important ce gândim şi ce ne aşteptăm când investim acolo.

Nu sunt împotriva crypto. Felicitări celor care au reuşit să se îmbogățească astfel! Tot sunt tentat să bag dar e vorba de modul în care ne raportăm.

Am înțeles că au existat cazuri de suicid din cauza acestui subiect.

Dacă bag, bag şi-mi iau gândul. Mă íntorc acolo doar peste 1,2,3 ani sā văd dacă m-am îmbogățit. Nicidecum nu o să stau cu sufletul la gură aşteptând în fața unor grafice.

Al doilea mesaj pe acest subiect, în urma comentariilor apărute:

90% dintre cei care au comentat la postarea despre crypto monede nu înțeles mesajul. Nu am spus nici că sunt pro, nici că sunt contra crypto monedelor. Au luat-o personal, în special cei care investiți bani acolo. Lui Andrei Alexandru Stoica îi mulțumesc pentru că şi-a făcut partea şi a scos în evidență o idee peste care au trecut mulți.

Nu consider că am greşit cu nimic în ceea ce am scris. Îmi asum fiecare cuvințel. Mai mult de atât, pusesem o întrebare de la care oamenii au deraiat total. Au sărit cu mesaje pe lângă întrebarea respectivă.

Da, de acord cu ei. Să fie crypto viitorul. Doamne ajută. Eu unul prefer să trăiesc mai aşa, mai în prezent, că acel viitor nu se ştie cum va fi şi dacă îl mai apuc.

Esența mesajului a fost aceea că mulți aşteaptă de acolo nişte bani pe care nu se ştie când şi dacă îi vor obține. Pricepeți? Esența este că nu prea-i ok să trăim aşteptând cu sufletul la gurā / nu-i ok dacă nu suntem oameni liberi dpdv mental.

E un subiect care poate fi dezbătut mult, atâta timp cât se ajunge la suicid.

Scriu gândurile pentru că am fost implicat de urmăritori în subiect; scriu pentru că există oameni care sunt uşor de manipulat, iar aceşti oameni au nevoie să capete și alte perspective, altele decât acelea ”haideți cu banii în crypto că de acolo vom fi toți bogați”.

Sunt oameni care au înțeles mesajul şi care pentru mine gândesc subiectul acesta într-un mod înțelept. De exemplu citiți comentariile de la acea postare, scrise de Constantin Grosu și Cristina Stan.

Nu zice nimeni ”NU”. Repet. Sunt tentat să bag câteva sute şi probabil că le bag. Problema apare atunci când prea ne aruncăm şi o dăm pe aia cu ”haideți să băgăm”, dar uităm să luăm în calcul şi alți factori, circumstanțele buzunarului, familia şi diferite consecințe. Una e să pui şi să-i laşi, să uiți de ei. Alta e să-i pui şi să tot pui şi să tot aştepți dar să nu ştii ce se va petrece. Alta e să transformi toată chestia într-un job din care îți câştigi pâinea (dar job = cu limite. familia să rămână familie, soția să rămânā soție şi copiii să rămână copii)

Da, faceți ce vreți cu banii voştri. Eu unul i-am investit în scule cu care-mi câştig pâinea şi cu care practic o meserie. Sau “două”, dacă vorbim şi despre investiții în mediul online.

Voi puneți în crypto dacă vreți să puneți. Nu zice nimeni nimic. Nu mă supăr eu că nu gândiți ca mine. Totuşi nici voi n-ar trebui… că unii au dat-o ca şi cum aş fi eu vreun redus mintal că mi-am permis să scriu. Am scris şi voi mai scrie. Ştiu bine de ce le scriu. Ştiu în ce lume trăim. Ştiu câți oameni acționează în necunoştință iar voi, cei care băgați în crypto, de multe ori le arătați altora doar o perspectivă / o parte a paharului.

Concluzia? Faceți ce vreți cu banii pentru care vă ridicați din pat dimineața însă nu mai fiți aşa de focoşi pentru că ziua de mâine nu-i a niciunuia dintre noi!

De ce vorbesc pe acest subiect dacă nu studiez și descurajez oamenii să nu bage?

Nu trebuie să am cunoștințe ca să gândesc niște lucruri cu privire la viață. Dacă nu văd curentul electric trecând printr-un cablu nu înseamnă că nu pot să fac o analiză ca să știu dacă ar putea să-mi facă rău. Cum ar fi să spun și eu ”de ce descurajați oamenii și nu-i lăsați să investească în scule?” că ăsta e domeniul pe care acționez eu și na, dacă eu mă simt bine și câștig bani așa trebuie să facă toți la fel. Nu ar fi ok. Nu am forțat pe nimeni să gândească ca mine și ca alții. Am oferit două perspective din care fiecare a înțeles ce a vrut. Faceți ce vreți cu banii! Îi respect pe cei care au bani să investească în crypto monede și care o fac într-un mod ÎNȚELEPT. Tot la fel îi respect pe cei care nu știu ce fac și totuși investesc acolo. Și de asemenea îi respect pe cei care investesc bani în scule sau dau cu mătura, pentru că încă nu și-au găsit vocația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.