Skip to content

Corectitudinea în a face bani

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Am fost întrebat ce părere am despre cei care fac bani prin a înscrie oameni la o facultate în UK.

Problema nu e că cineva face bani prin faptul că se informează într-un anumit domeniu și alți oameni plătesc pentru a primi ajutor. Problema nu e că cineva îți cere sute de lire să te înregistreze într-un sistem şi tu accepți. Ai negociat, ai bătut palma, aia e. Dacă cineva vrea să plătească 50 de lire cuiva ca să-l treacă strada, nu ştiu dacă am putea să spunem că e o țeapă la mijloc. E negocierea celor doi. La fel când negociezi salariul. Nu poți să mergi la angajator, să negociezi un salariu prin care accepți 50% din salariul altei persoane care face tot ceea ce faci tu şi apoi să spui că ți-a dat țeapă.

Sunt multe chestii la mijloc ce țin de corectitudine. Sunt diverse perspective. Eu personal fug / pun stop negocierilor cu oricine nu prestează corectitudinea în acelaşi timp cu prestarea unui serviciu.

Felicitări tuturor celor care muncesc pentru banii lor şi îi câştigă cinstitit, celor care îi câştigă prin transparență şi seriozitate. Aici vreau să conduc cel puțin comunitatea de români din UK – să acționeze corect.

Problema apare atunci când nu există transparență la mijloc şi poate persoana aia face cine ştie ce cu datele tale personale. Problema pentru mine e atunci când tu plăteşti pentru un anumit serviciu şi apoi te trezeşti cu “ştii, mai trebuie să plăteşti aia, mai trebuie să plăteşti pentru că o mai fac şi pe cealaltă”.

Sau plăteşti pentru o cană despre care ți se spune că e cea mai bună calitate şi după câteva ceaiuri te trezeşti cu ea că a crăpat. Dacă a fost doar un accident al produsului şi-mi trimite gratuit alta bună, poate mai cumpăr de acolo.

Sau cineva îți creează cont de imigrare în Anglia / UK şi apoi te pune să-i plăteşti ca să îți genereze un sharecode prin “PROPRIETATEA TA”.

Sau cineva îți creează cont HMRC, nu îți dă datele de logare invocând tot felul de motive, prestează servicii prin contul tău (ceva ilegal) şi apoi îți tot cere bani ca să îți schimbe adresa la NINO, etc.

Sau încerci doi ani la rând să cumperi varză pentru sarmale de la un magazin de români şi când deschizi punga găseşti 90% din varză găurită. Păi ori e pentru sarmale, ori e pentru varză călită? Foarte rar mai intru la ei în magazin. Nu neapărat din cauza situației, ci şi a atitudinii angajaților. A mers mama odată şi a întrebat-o pe doamna de acolo unde poate să găsească nu mai ştiu ce produs care nu putea să fie decât la frigider. Pentru că frigiderul era mare şi nu găsea, a întrebat unde poate să găsească produsul. Ştiți ce i-a răspuns?

“În frigider doamnă, unde să fie.”

Tot felul de chestii. Nu mă apreciezi ca client? Plec în altă parte.

Is diverse situații. Totuşi, odată ce am citit despre un serviciu / produs, am plătit o sumă şi îmi dau seama că descrierea acestuia nu coincide cu ceea ce am primit sau persoana face ceva ilegal = nu mai cumpăr. Caut pe altcineva.

DACĂ CUMPERI DE LA EI, PRACTIC ÎI SUSȚII. EI EXISTĂ PENTRU CĂ-I SUSȚII.

Eu personal prefer să analizez situațiile şi să nu mă fac părtaş.

Problemele în viață, de cele mai multe ori, apar atunci când nu există transparență și seriozitate. Un om care face bani într-un mod corect își informează clientul înainte de a-l pune să plătească iar serviciul pe care îl prestează pentru client se pliază cu descrierea serviciului.

Cosmin Ugaen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.