Skip to content

Ce sărbătorim de Crăciun. Nu există durere mai mare de ziua noastră de naștere ca atunci când vedem că…

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Crăciunul este aproape aici. Aș putea să scriu niște urări impresionante dar n-o s-o fac. Sentința / fericirea nu este dată de ”Sărbători fericite” (chiar dacă este un lucru frumos să ne transmitem), ci de acțiunile fiecărui individ în parte.

O să înțelegi imediat despre ce vorbesc. Nu te rețin prea mult.

Nici nu știu când a trecut încă un an. Astăzi a fost ultima zi de lucru și m-am bucurat să aflu că și alți colegi români o gândesc tot așa, lucrând maxim încă două zile. În același timp sunt și trist, când știu că există oameni care pentru bani își sacrifică timpul pe care ar trebui să-l petreacă în familie.

Dacă nu pui bani la pușculiță pe durata anului, de sărbători nu ai de unde să iei. Corect? Corect! Același principiu se aplică și în viața de familie – să nu te aștepți că lucrurile vor fi bune când nu investești timp prețios, când nu ești prezent atunci când trebuie să fii.

Dacă nici măcar de sărbători nu ne oprim din muncă, înseamnă că nu ne-am străduit destul ca să înțelegem atât sensul vieții cât și sensul acestei perioade a Crăciunului.

De Crăciun îl sărbătorim în primul rând pe Cel care s-a născut, îl sărbătorim pe Iisus!

Crăciunul este în primul rând despre Iisus și despre familie – care după mine poate fi reprezentată și de prieteni. Abia apoi este despre cadouri, luminițe, mâncare bună și alte obiceiuri care ne fac să ne bucurăm și mai mult, care sunt un plus al acestui eveniment important!

Dacă suntem nefericiți în preajma Crăciunului în anul 2021, cred că suntem din cauză că punem prea mult preț pe obiceiuri și uităm să aducem închinare Celui care MERITĂ! Cred că dacă suntem nefericiți, suntem pentru că am pierdut ESENȚA acestei sărbători și punem prea mult preț pe cu totul alte lucruri.

De Crăciun nu sărbătorim tăierea porcului, chiar dacă-i bună carnea!

De Crăciun nu sărbătorim brazi și beteală!

De Crăciun nu sărbătorim lumințele, chiar dacă-s faine și oferă atmosferă!

De Crăciun nu sărbătorim rochii, costumuri și pantofi!

De Crăciun nu sărbătorim sarmalele, cozonacii și salata de boeuf!

De Crăciun nu sărbătorim nici un moș Crăciun!

Crăciunul este despre ziua de naștere a lui Iisus!

Nu există durere mai mare de ziua mea de naștere sau ziua ta de naștere ca atunci când vedem că oamenii pentru care ne-am sacrificat au uitat de noi complet. Nu există durere mai mare de ziua LUI, decât Să-l tratăm cu indiferență, pe EL – CEL care s-a născut și a trăit o viață fără păcat, trecând prin moarte de cruce și înviere atât pentru mine cât și pentru tine! A trăit 33 ani în care a lăsat învățătură cât să ne rezolve toate problemele sociale cu care ne confruntăm!

Trăim vremuri nebune din cauză că ne-am distanțat / că stăm departe de tot ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat scris prin Iisus – cel care a transformat, transformă în prezent și va transforma viețile tuturor celor care acceptă să-l primească în inimă, să-i citească învățăturile pline de înțelepciune și dragoste pe care ni le-a lăsat!

Singurul lucru care mi-a plăcut la această distanțare forțată este că, într-un fel sau altul Dumnezeu ne-a arătat și ne arată cine suntem de fapt: oameni care se bucură de Crăciun doar pentru că pot să dea drumul la party alături de alții sau oameni care se bucură indiferent de circumstanțele în care se află, pentru că în inima lor se află Iisus!

Nu vă cunosc personal. Nu știu cine sunteți cu adevărat, ce ascundeți în spatele conturilor din social media și nu știu ce ascundeți nici în spatele cuvintelor pe care mi le-ați transmis de-alungul acestor aproape doi ani de când suntem conectați.

De multe ori nu știm cine suntem nici măcar noi, d-apoi cei din exterior.

Ceea ce știu este că indiferent de cine suntem fiecare dintre noi, perioada acesta TREBUIE să fie despre EL! S-a născut atât pentru mine, cât și pentru tine! Merită să medităm câtuși de puțin la acest eveniment, să-L sărbătorim și să-L păstrăm în gând măcar această perioadă, dacă în timpul anului uităm și ne luăm cu tot felul de lucruri.

Ceea ce mai știu este faptul că apropierea sau distanțarea de El are efecte pozitive sau negative. Totul depinde de noi.

Așa cum am scris mai sus, dacă nu pui bani în pușculiță pe parcursul anului, să nu te aștepți că vei avea ce să iei de sărbători.

Dacă nu îți faci timp ca pe parcursul anului să stai de vorbă cu El, să-i citești învățăturile pline de înțelepciune pe care ni le-a lăsat, să nu te aștepți că vei avea cum să beneficiezi de binecuvântare din partea Lui.

E același lucru cu proiectul meu împotriva corupției: cine nu își face timp să citească ce așez prin pagini, nu va ști cum să beneficieze de ajutor în cadrul proiectului.

Sunt extrem de multe de povestit, însă am ajuns la concluzia că acesta este minimul care trebuie să facă parte din viața noastră.

Gata, nu te mai rețin. Cred că ai înțeles: sentința nu este dată de urări, ci de propriile acțiuni. Chiar dacă urările au și ele un rol, fericirea adevărată nu izvorăște din zecile de persoane care ne transmit ”Sărbători fericite” și ”La mulți ani”, ci izvorăște din interiorul fiecărui individ.

Îmi doresc atât mie cât și vouă să înțelegem importanța acestui eveniment și putere să acționăm cum se cuvine, atât acum, cât și pe parcursul anului!

Dumnezeu să fie cu voi! Sărbători pline de liniște și pace tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.