Skip to content

Batjocoritorii urăsc mustrarea. Înțelepții o iubesc

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Atunci când ataci o persoană care te învață de bine prin mustrare, atunci când semeni cu un şarpe, gândeşte-te de 5 ori înainte să ataci înapoi. De ce ataci o persoană atunci când vrea să te învețe de bine şi de ce nu ai atacat-o până în acel moment?

Gândeşte-te la asta. Poate că nu este nimic în neregulă cu tine dar gândeşte-te. Nu ți se pare puțin ciudat că ataci când te simți atacat? Când de fapt cineva îți vrea binele? S-ar putea să ajungi la concluzia că nu acționezi corect iar asta îți afectează creşterea şi relațiile cu cei din jur.

Proverbe 9: 8-9

“Nu mustra pe cel batjocoritor ca să nu te urască! Mustră pe cel înțelept, și el te va iubi! Dă‑i celui înțelept iar el va fi și mai înțelept! Învață‑l pe cel drept, și el va spori în învățătură.”

Atunci când ajungi să te crezi prea wow, adu-ți aminte că înțeleptul nu acționează ca batjocoritorul.

Înțeleptul e bucuros şi iubeşte ce primeşte prin mustrare. Vorbim de nişte fapte clare aici.

Înțeleptul nu atacă înapoi, ci primeşte mustrarea şi sporeşte astfel în creşterea lui. Înțeleptul ia tot ce-i bun şi merge mai departe. Înțeleptul ştie că oamenii din jur nu sunt perfecți. El e conştient de faptul că nu trebuie să înțeleagă 100% pe moment ‘de ce aşa’.

Înțeleptul continuă să ia ce-i bun chiar dacă nu înțelege de ce i se adresează lui anumite cuvinte. El primeşte şi merge mai departe cu bucuria că şi astăzi a mai avut ceva de învățat.

Înțeleptul nu sare de fund în sus când i se atrage atenția.

Da, mustrarea nu e întotdeauna plăcută, dar poate fi mai preţioasă decât mult aur, pentru că prin ea dobândim şi noi înțelepciunea. Alegerile ne aparțin.

Nu uitați că viața personală de multe ori e precum un teren de fotbal. Tu nu vezi totul, dar cei care te privesc din arenă văd perfect ce faci şi de aceea ajung să îți atragă atenția. Când se întâmplă asta, primeşte învățătura şi mergi mai departe.

Cred şi că apogeul înțelepciunii nu este ceva ce vom putea atinge. Aviz minților noastre care pe drumul creşterii ajung să se creadă mult prea deştepte față de altele, dând astfel rateuri care de multe ori sunt situații irecuperabile – precum o farfurie spartă.

Nu vom putea atinge apogeul înțelepciunii şi priceperii, ci putem să ne străduim să creştem şi să le dobândim.

Mi-am terminat cafeaua. Vă doresc tuturor un weekend în care să fiți plini de linişte și o viață în care să nu uitați niciodată că batjocoritorii urăsc mustrarea iar înțelepții o iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.