Skip to content

Am fost destabilizat din cauza internetului și am stagnat mulți ani

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Din cauza internetului am fost destabilizat şi am stagnat mulți ani. A trebui să mă debarasez o perioadă destul de lungă pentru a găsi un echilibru.

Viața este ce este. Stagnează dacă vrei să stagnezi. Stai pe telefon 7 ore pe zi. Nu are nimeni treabă cu tine. Fiecăruia i s-a dat libertatea de a face alegeri. Eu aleg dacă postez sau nu, tu alegi dacă citeşti sau nu, altu alege dacă pune sau nu pune în practică un sfat şi tot aşa.

Nu trebuie să fii de acord cu gândirea şi sfaturile mele. Nu postez ca să-mi caut dreptatea. Am mai spus. Perspective asupra vieții sunt multe şi circumstanțe personale sunt tot multe. Că nu se aplică vorbele mele tuturor, asta nu-i o problemă. Multe lucruri despre care vorbesc sunt pur şi simplu generale. Viața este despre a lua ce-i bun şi a merge mai departe.

Şi voi continua să susțin şi că viața este despre a creşte.

Dacă pe tine nu te-a interesat să înveți engleză în câțiva ani prin Anglia şi nici nu accepți ideea că atâta timp cât eşti în putere nu ar trebui să rămâi dependent de alții, nu trebuie să-ți arăți colții. E alegerea ta dacă vrei să stai în zona de confort şi nu prea faci nimic în afară de a sta pe telefon. Stai 7 ore pe zi dacă vrei, dar nu uita că există consecințe în urma propriilor acțiuni.

Vorbesc despre telefon pentru că este o problemă fundamentală care ne face să stagnăm.

Vorbesc pentru că am fost şi eu dependent de jocuri şi am pierdut ani din viață. Am fost dependent şi de social media. Mă uitam ore întregi la videoclipuri şi la ce postau alții. Pierdeam timpul de pomană. Nimic constructiv. Nimic care să mă ajute în viața de zi cu zi. Mai vedeam şi câte un citat, o vorbă bună dar nimic concret ca să mă facă cu adevărat să trec la altceva, la acțiune. Eram destabilizat. Înainte de a porni acest proiect a trebuit să mă debarasez de internet o perioadă destul de lungă pentru a reuşi să găsesc echilibru.

Cum am fost eu, sunt mulți alții.

Sunt români aici care vor să crească şi absorb sfaturile pe care le dau. Mulți sunt căzuți la pământ. Nu au mai auzit o vorbă bună de mult timp. Nu-i mai încurajează nimeni. Mulți au clacat. Nu mai ştiu nimic în afara de muncă. Nu-i ghidează nimeni.

Pentru ei postez. Îi interesează creşterea. Vor să facă ceva. Au nevoie de aceste cuvinte.

Ne-am născut pentru a ne dezvolta, că altfel am fi murit. Am ajuns la grădiniță. Ne-am mai dezvoltat. Am ajuns la şcoală. Ne-am mai dezvoltat.

Mulți oameni s-au oprit şi se opresc acolo. Totuşi, dezvoltarea nu se opreşte odată cu terminarea studiilor.

Dezvoltarea este ceva de care trebuie să ținem cont până murim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.