Skip to content

Una dintre deciziile extrem de importante în viață este acum la actualizarea telefonului

Distribuie oriunde folosind butonul portocaliu

Se pare că în 2022 una dintre deciziile extrem de importante în viață le luăm la actualizarea telefonului. Controlul vine pe neaşteptate şi prin extrem de multe moduri. Tacit. Că dacă n-ar avea nimeni grijă să fie aşa, ar fi…. altfel… Şi nu trebuie să fie altfel… că dacă e altfel, nu mai e ce trebuie..

După actualizare mi-au pus notificare că procesul este doar 75%. Pentru 100% trebuia să dau click şi să finalizez. Mă gândeam că cine ştie la ce setări personalizate trebuie să umblu. Da de unde.. Era vorba de 6 aplicații gata bifate şi recomandate printre care vreo 4 jocuri 🤢😡. Mi s-a părut penibilă faza că astea erau incluse în procesul de 25% pentru finalizare.

Totul era bifat. Că cică aşa ne fac ei mereu nouă bine şi viața mai uşoară. Aşa sunt ei oameni faini cu noi. Ei fac totul, noi doar trebuie să dăm “ok”. Noi doar oferim CONSIMȚĂMÂNTUL.

Atenție mare, că acest consimțământ este despre decizia pentru viitorul de mâine al tău, al soției / soțului tău, al copiilor tăi, al oamenilor pe care-i iubeşti şi al societății în care trăiți.

Şi l-am oferit, dar am debifat tot ce era acolo înainte să-l ofer. Cum am mai spus în trecut, dacă am cu ADEVĂRAT NEVOIE de ceva, îmi caut singur! Nu suport să-mi bage cineva pe gât! Sunt ca un copil care dă din cap într-una, până mă lăsați în pace. Dacă nu vreau, nu vreau.

Singurul care-mi poate spune ceea ce am cu adevărat nevoie pentru a trăi frumos e Cel ce m-a creat şi punct.

De ce e o decizie extrem de importantă? Pentru că e vorba de folosirea timpului pe care nu ni-l mai dă nimeni înapoi. L-am irosit. Aia e. Pa pa. S-a dus. Chestia asta e precum oamenii toxici cărora le dai voie în viața ta. Ține pur şi simplu de alegerea ta.

Am debifat pentru că e una dintre deciziile extrem de importante pe care le luăm în viață. Nici măcar nu ne dăm seama. Controlul vine pe neaşteptate şi prin extrem de multe moduri. Tacit. Că dacă n-ar avea grijă să fie aşa, ar fi…. altfel…

Clar că vine controlul. Că odată ce te apuci să te tot joci în timpul liber şi nu investeşti în tine (şi nici nu te analizezi ca să ştii pe ce să te mai focusezi ca să te mai dezvolți) ai slabe şanse să mai ştii cum să te raportezi problemelor cu care te confrunți. Şi când nu ştii cum să faci, mai ales când e despre femeia sau bărbatul şi copiii pe care-i iubeşti, parcă ți-e frică. Şi când ți-e frică, parcă faci orice ți se spune ca să scapi.

Ați prins ideea?

Am o întrebare, de ce nu mi s-au recomandat aplicații şi proiecte dezvoltate pentru a ajuta relațiile şi familia?

Avem atâtea lipsuri pentru că nu mai ştim să spunem “NU”.

Am debifat pentru că timpul este prea prețios şi important pentru a fi aruncat în neant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.